Detta recept ger lätta och spröda småkakor som kan bakas ut mer flera olika smaksättningar.
420 gram vetemjöl
75 gram potatismjöl
85 gram socker
400 gram smör
3 msk vatten
Kör snabbt ihop alla ingredienser till en deg i matberedaren.
Forma degen till tre rullar som är ca 4 cm i diameter, plasta och låt vila i kylskåpet till nästa dag.
Baka ut - kavla eller skär 3-4 mm tjocka kakor.
Grädda i 200 grader i ca 10-12 minuter.
Smaksättning:
Pensla med ägg och strö över socker + någon god kakkrydda, t ex kanel.
Hackad choklad och hackade nötter.
Hackad mandel och brunt socker.
Någon sylt, t ex hallon eller lingonsylt.
Blanda något i degen, t ex hackade apelsinskal och hela pinjenötter.
Kommentar:
Med socker och kanel är 12 minuter för lång gräddningstid. Kanelen blir bränd.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar