måndag 5 december 2011

Rödkålssallad

Nu har jag testat ett rödkålsrecept. I originalreceptet nedan har jag satt parentes kring sådana ingredienser som inte användes. Gjorde bara en liten sats


Ett par nävar minimangoldblad
(4 stjälkar grönkål)
1/2 litet huvud rödkål
4 msk sesamfrön
1 msk rapsolja
1 msk citronsaft
1/2 msk mango balsamvinäger
4 cm finriven pepparrot
(Ev ett par finhackade dadlar eller fikon.)
En nypa salt

Strimla kålen och mangoldbladen fint och lägg i en skål.
Häll över olja, citronsaft, salt och vinäger.
Knåda med en träsked mot sidorna av skålen så att kålen och bladen mjuknar.
Rör ned pepparrot och sesamfrön.
Söta ev med dadlar eller fikon.
Låt marinera minst 1 timme före serveringen.

Kommentar:
Serverades till en omelette. Alla gillade den - en klar kandidat till julbordet. Passar fint som frisk sallad till skinkan och köttbullarna och passar både LCHFare (utan dadlar/fikon) och RawFoodare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar