tisdag 20 december 2011

Kycklingterinne

Ca 1,4 kg ycklingfiléer
2 pkt bacon
1 gul lök ca 200 gram
0,5 dl pistagenötter
1 ägg el 2 äggulor
3 dl grädde
2 krm svartpeppar
2 tsk salt
Ev sambal oelek, ca 1 tsk

Tärna ca 300 g kycklingfiléer fint.
Sautera löken.
Kör resten av kycklingfiléer i matberedaren till färs.
Blanda i ett ägg, salt och peppar och kör tills det binder.
Kyl ner färsen i frysen.
Då färsen är kall kan den blandas med grädden.
Klä två mindre formar med baconskivorna.
Blanda i löken och pistagenötterna i färsen.
Häll färsen i formen med kycklingtärningarna i mitten.
Grädda i 120 grader tills innertemperaturen är 60 grader i vattenbad.

Kommentar:
Jag har gjort denna terinne flera gånger. Ibland har jag uteslutit pistagenötterna, men det rekommenderar jag inte. Nötterna lyfter rätten.
Passar bra på ett buffebord, inte bara till jul, går bra att frysa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar