söndag 27 november 2011

Sockerfri glögg

Nu har jag smakat glöggen, tyvärr ingen höjdare, sur och eländig, men kryddningen var OK. Ska testa om det går att rädda den med sötningsmedel. Poängen med glögg är väl att den ska vara söt, t o m riktigt söt. Ni som kommer hit på julafton ska slippa denna hemska brygd.

Jag tror inte att någon vill testa, men här kommer receptet i all fall.

7 dl svart vinbärsjuice från egna bärbuskar.
5 dl vatten
2 - 3 bitar torkat pomeransskal
3 kanelstänger
8 - 10 hela nejlikor
2 - 3 stjärnanis
10 - 12 hela kardemummakapslar
En bit färsk ingefära

Allt detta kokas upp och får sedan sjuda i ca 30 minuter.
Sedan stängs plattan av och drycken får dra några timmar eller till nästa dag.

5 - 10 dl rödvin tillsätts, glöggen värms och kryddorna silas bort.

Smaka av. Tillsätt ev lite sötningsmedel om du tycker att det krävs.

Serveras med russin och mandel i separata skålar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar