Årets julköttbullar tillagdes efter detta recept. Tillagade igår och åts till middag. Nöjd med resultatet. Det blev tillräckligt kvar till julbordet och lite till frysen.
600 g Köttfärs
100 g Lök (gul)
2 Ägg
75 g Grädde
1 tsk fiberhusk
3 msk Pofiber
2 st Vitlöksklyftor
1,5 tsk Ingefära
1,5 tsk Kryddpeppar
1 tsk Dijonsenap
1 tsk Vitpeppar el Svartpeppar
1 msk Kalvfond
1 tsk Salt
2 tsk Tamarisoja
Kokade köttbullarna i skinkbuljong för att sedan steka inför servering.
Visserligen blev köttbullarna kryddiga och goda. Om jag ändå ska förändra något så ökar jag på ingefäran och minskar något på kryddpepparn.
Satsen gav 40 köttbullar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar