onsdag 28 november 2012

Köpa julskinka

Förra året var jag för sent ute för att beställa en ekologisk skinka och löste det genom att köpa en kvarts gris från Husa gård. Skinkan var saltad men övriga styckningsdelar var färska.

Tyvärr blev vi inte nöjda med skinkan. Den fick inte den rätta sältan, trots att jag lät den vila i kylskåpet i mer än en vecka, för att saltet skulle sprida sig i köttet på rätt sätt. Dessutom kunde jag inte få nitritfri skinka, också en besvikelse. Men för övrigt var köttet utmärkt. Revbensspjäll, skinkstek, och andra fläskdetaljer passar bra till julkryddorna.

I år blir det ingen kvarts gris, men trots besvikelsen med julskinkan vill jag ändå rekommendera en tur till Husa gård för den som bor i Stockholmsområdet. Förra årets bloggpost om köttleveransen finns här. Länk till Husa gård finns i högermarginalen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar