Nu är julen slut. Det blev en fin julafton hos systerdottern. Drygt 20 personer som alla bidrog med sina bästa julrätter. Mina bidrag blev Janssons frestelse, Evas sillröra och nötbollar. Så lyckat.
Här hemma gjorde jag inget julbord men det blev ändå några julfavoriter till vardags: köttbullar, julskinka, revbensspjäll, julkorv och tunga. Janssons frestelse, brunkål, Evas sillröra, ruccolasill och nötbollar. Risgrynsgröt och apelsinris lagades flera gånger under december. På nyårsafton serverades den numera traditionella kycklingterinnen och fruktsallad. Så visst klev det julmat i alla fall.
Skinkan, revbenen och tungan kokades. Jag älskar den fina buljongen, som nu väntar i frysen att användas till smakrika soppor.
Det blev också en nyhet, grönkålspaj som passade bra till skinkan. Receptet finns i förra inlägget och receptlistan har uppdaterats.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar