- 2 ägg
- 3 dl mjölk
- 0,5-1 tsk salt
- svartpeppar
- 100 g grönkål till till småpajer ca 200g till en stor.
- 1 gul lök
- 3 klyftor vitlök
- 2 msk rapsolja
- 150 g ädelost
Hacka grönkål, lök och vitlök.
Stek grönsakerna i oljan i några minuter.
Lägg blandningen i ett pajskal eller i en smord ugnsform.
Vispa ihop ägg, mjölk, salt och lite svartpeppar.
Vispa ihop ägg, mjölk, salt och lite svartpeppar.
Häll detta över grönkålsblandningen.
Smula över ädelosten.
Grädda i mitten av ugnen tills fyllningen stannat och fått fin färg. 180 grader i varmluftsugn.
Smula över ädelosten.
Grädda i mitten av ugnen tills fyllningen stannat och fått fin färg. 180 grader i varmluftsugn.
Andra ostar som passar i stället för ädelost är chevre, Västerbotten eller varför inte en vällagrad prästost. Receptidén kommer från farbrorgron.se
Eftersom jag reducerar kolhydraterna gräddar jag fyllningen utan pajskal eller med ett kolhydratreducerat pajskal.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar