lördag 12 december 2015

Minimalistisk jul i år

I morgon är det lucia och jag har inte öppnat julmatsbloggen förrän idag. Det beror på att årets julfirande inte blir sig likt. Jag kommer inte att bjuda in stora släkten detta åt trots att det är min tur. Nya barn kräver nya vanor och vuxna barn vill skapa sina egna.

I år blir vi bara två som firar här hemma och julbordet blir minimalistiskt. Däremot kommer jag att laga julrätter under senare delen av december månad fram till nyår. Det blir efter välbeprövade recept och inte lika mycket experimenterande som tidigare.

Så här ser förberedelserna ut hitintills:
1. En halv gris inhandlades som förra året från Gladgården, Café i fårhus i Dala-Järna. Jag har kokat ister, gjort en laddning pulled pork, tillagat några fläskkotletter och frusit in resten. Det blir nog några juliga grisrätter framöver.
2. På en semesterresa till Spaninen den första veckan i december inhandlades 1kg makadamianötter till ett rimligt pris. Ca hälften har glaserats med ett lager 85%-ig mörk choklad + lite sötningsmedet. Hoppas lite blir kvar till julens gottebord som i år ska bli nästan helt sockerfritt.
3. En jämtländskt varmrökt lax inhandlades på Skansens julmarknad idag. Den sparas till julafton.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar