söndag 20 december 2015

Litet julfirande med familjen

Innan vi skiljs åt för julfirande på annat håll äter vi ett "bantat" julbord den 4:e advent. Julskinkan spelar huvudrollen och nyheten består av en auberginegratäng.

Vi fick inte tag på Roslagsskinka i år så det blev en skinka från Gotland i stället, tillagad i ugn i ställer för kokt. Den blev också god, men kanske lite för salt. Nästa år blir det kokt igen och mer buljong till kålsoppa.

Varmrökt fjällröding med romsås
Evas sillröra
Knäckebröd
Vörtbröd
Cheddarost

En bullig och fin julskinka
Leverpastej med saltgurka
Dopp i grytan
Ungsomelett med svampstuvning
Auberginegratäng
Prinskorv
Inlagda rödbetor
Rödkålssallad

Kaffe med pepparkakor

Jag hade också planerat plumpudding med vaniljsås som dessert, men när vi kom så långt var alla proppmätta och vi beslutade att ta den när alla är tillbaka efter sina resor.

Mina favoriter bland dessa rätter är Evas sillröra och rödkålssalladen. Auberginegratängen blev för blöt. Den hade nog blivit bättre med minimalt med sås och i något annat sammanhang. I övrigt fungerade allt bra. Saknade möjligen köttbullar och rödbetssallad.

Nu finns rester för flera dagar framöver.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar