tisdag 4 januari 2022

Tjocka revbensspjäll

Under mellandagarna blev det revbensspjäll som serverades med brunkål och rödkål. 

Tjocka revbensspjäll kokades tillsammans med en oxtunga ca en timme i den kraftiga buljongen från skinkkoket. Det blir så mört och fint på detta sätt. (Tungan serverades på julbordet och under mellandagarna under ett täcke av svampstuvning)

Därefter fick köttet vila i kylskåpet tills det var dags för servering. Då skars köttet i portionsbitar och penslades med marinad innan det fick gå en stund i grillen. 

Marinad till revben

½ dl oystersauce

½ dl matolja
2 msk flytande honung
2 - 4 vitlöksklyftor
1 msk kycklingfond 
1 msk grillkrydda
Salt
Grovmalen svartpeppar 

Kommentar den 2 januari 2025
Tog saften från en blodapelsin, men inte skalet eftersom jag inte hade någon ekologisk apelsin.
Glazen blev väldigt tunn så jag tillsatte även en tsk fiberhusk. 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar