Under mellandagarna blev det revbensspjäll som serverades med brunkål och rödkål.
Tjocka revbensspjäll kokades tillsammans med en oxtunga ca en timme i den kraftiga buljongen från skinkkoket. Det blir så mört och fint på detta sätt. (Tungan serverades på julbordet och under mellandagarna under ett täcke av svampstuvning)
Därefter fick köttet vila i kylskåpet tills det var dags för servering. Då skars köttet i portionsbitar och penslades med marinad innan det fick gå en stund i grillen.
Marinad till revben
½ dl oystersauce
½ dl matolja
2 msk flytande honung
2 - 4 vitlöksklyftor
1 msk kycklingfond
1 msk grillkrydda
Salt
Grovmalen svartpeppar
Kommentar den 2 januari 2025
I år testade jag detta recept https://www.lchfarkivet.se/recept/tjocka-revbensspjall-juliga/
Tog saften från en blodapelsin, men inte skalet eftersom jag inte hade någon ekologisk apelsin.
Glazen blev väldigt tunn så jag tillsatte även en tsk fiberhusk.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar